Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Konyhai tippek,trükkök 3.

Házi mértékegységek átszámítása

2015. november 26. - privatchef

thb_4.jpg 

 

 

Házi mértékegységek átszámítása

 
1 evőkanál liszt............... 2 dkg
1 csapott evőkanál liszt..... 1,5 dkg
1 evőkanál búzadara.............2 dkg
1 evőkanál zsemlemorzsa.......1,5 dkg
1 tetejes evőkanál só...........2 dkg
1 evőkanál cukor................2 dkg
1 teáskanál cukor...............1 dkg
1 evőkanál zsír.................2 dkg
1 tojásnyi zsír................ 6 dkg
1 fél vaj.......................5 dkg
1 diónyi vaj vagy zsír..........2 dkg
1 kávéskanál színes paprika . 0,5 dkg
10 nagyobb burgonya........... 1,2 kg
10 közepes nagyságú burgonya... 1 kg
1 közepes nagyságú alma....... 10 dkg
1 közepes fej káposzta...... 1-1,5 kg
1 közepes fej kelkáposzta . 70-75 dkg
1 közepes fej vöröshagyma.....6-7 dkg
1 nagy fej vöröshagyma........ 10 dkg
1 nagyobb sárgarépa.........13-14 dkg
1 nagyobb petrezselyem........ 10 dkg
1/2 zeller.................... 15 dkg
1/2 karalábé.................. 20 dkg
1 nagyobb karfiol...........40-50 dkg
1 bögre bab (1 bögre 2,5-3 dl) 30 dkg
1 bögre rizs.................. 25 dkg
1 bögre kukoricaliszt......... 17 dkg
1 marék savanyú répa.......... 40 dkg
1 marék savanyú káposzta...... 35 dkg
1 marék sóska................. 15 dkg
1 pohár tej, tejföl, tejszín... 2 dl
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr878115856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása