Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Halászlé karácsonyra

2015. december 01. - privatchef

fha_5695.jpg

Hozzávalók:
ponty fej,farok
8 szelet pontypatkó
1 kg keszeg,kárász
5 kanál házi pirospaprika
1 csipet bors
1 db friss paradicsom
1 db friss tv paprika
4 fej vöröshagyma
1 csipet só (ízlés szerint)
Elkészítés:

Aprítsuk fel hagymát,majd a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg, egy csipetnyi sóval.           Ameddig a hagyma párolódik, készítsük elő a halakat. A megpárolódott hagymára rakjuk rá a darabolt halakat,ponty fejet ,ponty farkat és sózzuk meg. Adjunk az alaphoz kockára vágott friss paprikát és paradicsomot is. Keverjük át, majd öntsük fel vízzel és kb.75 percig főzzük az alapot. Ezután passzírozzuk át az alaplevet egy szitán, ügyelve arra, hogy szálka ne kerüljön az alaplébe. Az átszűrt alaplevet forraljuk fel, majd vegyük kis fokozatra és szórjuk rá a zsírjára a pirospaprikát.Ne keverjünk bele,hagyjuk ,hogy kioldódjon a paprika. Gyöngyözve főzzük 15-20 percig, majd forraljuk bele a besózott halszeleteket. A halszeletek kb. 8 perc alatt megfőnek, ezt hústűvel is ellenőrizhetjük.

Tipp: Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk, akkor a halat külön edénybe főzzük be. Vegyünk ki az alapléből egy edénybe és ha forr, helyezzük bele a halszeleteket. Így a megmaradt halászlé másnap is könnyen felmelegíthető. Amennyiben gyerekek is esznek a halászléből, akkor külön kínáljunk csípős paprikát.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr958129280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása