Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Fehércsokoládés piskótatekercs

2015. december 12. - privatchef

img_6063.JPG

Hozzávalók:

5 db tojás
5 ek.liszt
5 ek. cukor
1 tasak vaníliás cukor
1kk.sütőpor
1 db citrom reszelt héja
3 dl habtejszín
4 kanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg fehércsokoládé
A lisztet keverd össze a citromhéjjal és a sütőporral.
Szétválasztod a tojásokat. Habosra kikevered a sárgáját a cukorral, majd felvered a tojásfehérjét.
Ha ez kész, beleteszed a liszt felét a sárgájába, kikevered, majd a hab felét a sárgájába - ezt óvatosan beleforgatod, majd jön a másik fele liszt, ha azt is belekeverted, akkor a végén a maradék hab.
Ezt átforgatod óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd.
Közepes fokozaton sütöd, kinyitni nem szabad. Tűpróba után, ha jó kiveszed, rögtön kifordítod a sütőből és konyharuhába felcsavarod.
Vízgőz felett folyamatosan kevergetve olvaszd fel a fehércsokit.Ha felolvadt,akkor kezd el visszahűteni.
A tejszínt verd fel kemény habbá,add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
A visszahűlt ,de még folyékony csokit keverd össze a tejszínhab 1/3-ad részével ,majd miután sima állagú keverd bele a maradék tejszínhabot.
Ha kész a töltelék ,akkor terítsd ki a piskótát és kend meg a krémmel,majd szorosan csavard fel.
Hűtőben 3-4 órát hagy állni ,csak utána szeleteld.
Eper öntetet vagy eper dzsemet kínálj mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr258159248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása