Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Házi krémes

2015. december 12. - privatchef

img_8829.JPG

Hozzávalók:
1 csomag vajas tészta
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg kristálycukor
1 liter tej
3 db tojássárgája
6 db tojás fehérje
A tésztát kinyújtjuk ,kettévágjuk és az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés.
A lapokat megsütjük.
A pudingot a vaníliás cukorral,tojássárgájával, 10 dkg kristálycukorral és kevés tejjel kikeverjük.
A tojásfehérjéket a 20 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A maradék tejet felforraljuk és ha forr bele engedjük a kikevert pudingport.
A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot és még 3 percig tovább főzzük.
Forrón a tésztára tesszük a krémet és a tetejére helyezzük a bekockázott lapot .Hagyjuk állni.
A tetejét tálaláskor megszórjuk porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr298159404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása