Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Puszedli karácsonyra

2015. december 14. - privatchef

img_7490.JPG

Hozzávalók 70 db-hoz:

3 egész tojás
10 dkg kristálycukor
35 dkg méz
5 dkg fagyos  vaj
70 dkg liszt
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
ízlés szerint: őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs, 1 citrom reszelt héja,
A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a szódabikarbónát és alaposan összedolgozzuk.Lisztezett deszkán 4 mm vastagra kinyújtjuk.              
Kisebb pogácsaszaggatóval, vagy formával kiszaggatjuk.
Előmelegített, forró (200 C fok) sütőben, megsütjük. Nagyon ügyeljünk,mert gyorsan megsül!  
Máz: 3 tojás fehérjét 24 dkg porcukorral 1 evőkanál citromlével gőz felett habbá verjük.
Ebben forgatjuk meg a kisült puszedliket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr768170890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása