Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Gumi süti karácsonyra

2015. december 17. - privatchef

img_4504.JPG

Sárga rész:
2 egész tojást, 3 kanál porcukorot, 1 cs. vaníliás cukrot kihabosítunk.Csorgatunk bele 1 dl narancsszörpöt.
Majd 1 dl vízet 2 kanál zselatinnal felolvasztunk, és hozzáöntjük a masszához, majd beleöntjük a folpackkal kibélelt őzgerincformába.Rakjuk hűtőbe és dermesszük  kb 30 percig.
Fehér rész:
2 pohár tejfölt(165g), 3 kanál porcukorral ,1 cs. vaníliás cukorral kihabosítunk, majd ismét 1 dl vízet 2 kanál zselatinnak felolvasztunk, és hozzáöntjük a masszához, majd óvatosan ráöntjük a megdermedt sárga részre.
Rakjuk hűtőbe és dermesszük  kb 30 percig.
Barna rész:
2 egész tojást, 3 kanál porcukorral, és egy kanál kakaóval kihabosítunk,majd 1 dl vízet 2 kanál zselatinnal felolvasztunk, és hozzáöntjük a masszához, majd ráöntjük a megdermedt fehér részre.
Hűtőbe tesszük, és pár órát dermesztjük..
Szeleteljük, tejszínhabbal tálaljuk.Kínálhatunk mellé házi lekvárt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr968178878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása