Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Fokhagymás rántott pontypatkó

2015. december 21. - privatchef
img_2627.JPGHozzávalók:
1 db közepes ponty(2-2,5 kg) vagy 8 szelet pontypatkó
1 db citrom
1 kanál só
1 csipet bors
15 dkg liszt
2 db tojás
25 dkg zsemlemorzsa
4 dl étolaj
1 fej fokhagyma
A megtisztított pontyot szeletekre vágjuk és a patkókat meglocsoljuk néhány csepp citromlével
Ezután bedörzsöljük frissen zúzott fokhagymával és 15 percig pácoljuk benne.
Alaposan lecsepegtetjük, meghintjük sóval és kevés frissen őrölt borssal.
Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Olajat forrósítunk, beletesszük a halakat, és közepes tűzön, mindkét oldalát a halnak arany-barnára sütjük.Papírtörlővel ellátott tálra szedjük a kisült halakat.
Köretnek gombás rizst ajánlok és javaslom készítsenek mellé hagyományos tartár mártást!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr318187762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Törteliné Bereczki 2015.12.21. 20:36:23

Ezt meg csinálom , csak zsemle morzsa nélkül,, szeretem a hal ételt köszi a receptet
süti beállítások módosítása