Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Kávékrém karácsonyra

2015. december 21. - privatchef

img_1618.JPG

Hozzávalók:
2 dl hideg habtejszín
2 ek.kakaó
1 dl főtt kávé(készítjetjük instantkávéból is)
25 dkg mascarpone
4 kanál kókusztej
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 dkg étcsokoládé 
2 db zselatinlap
A tejszínt verjük kemény habbá és helyezük vissza a hűtőszekrénybe.Kezdjük el a mascarponét kikeverni a porcukorral és ha már elolvadt a cukor,akkor adjuk hozzá a kókusztejet,kakaót és a kávét.
Keverjük simára az alap krémet.
Ha meg vagyunk,akkor áztassuk be a zselatinlapot,majd adjuk hozzá a krémhez és keverjük el benne.
Ezután a tejszínhab 1/3-ad részét rakjuk a krémhez és keverjük el benne.Miután elkevertük a habot a krémbe jöhet a maradék tejszínhab és óvatosan forgassuk bele ezt is a krémbe.
Töltsük poharakba a krémet és elyezzük hűtőbe 1-2 órára.
Aki szereti készíthet hozzá kekszmorzsát vagy rakhat bele gyümölcsöt(meggy,szeder)is.
Tálaláskor a csokoládét reszeljük le és szórjuk meg vele a desszert tetejét.
A nagy lakmározás közben igazán jól tud esni egy ilyen finom pohár krém.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr508187662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása