Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Készíts te is lángost!

2016. január 05. - privatchef

img_2091.JPG


Hozzávalók:
50 dkg liszt,
1 kk. só,
1 kis pohár tejföl,
2 dkg élesztő,
1 dl tej.
1 kk.cukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk ,egy mély tálban,kellemes állagú tésztává. Hagyjuk állni hűtőben 60 percet.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Lisztbe mártott nagy, kerek formával kiszaggatjuk, lisztezett tálcára rakjuk, és még fél órát kelesztjük.
Egy nagyobb serpenyőbe rakjunk fel olajat vagy zsírt melegedni és ha forró ,akkor elkezdhetjük olajozott kézzel kinyújtani a gombócokat és belehelyezetjük a forró zsíradékba.
Süssük meg a tészták mindkét felét pirosra,majd papírkéztörlővel ellátott tányérra szedjük.
Forrón, fokhagymával jól bedörzsölve, vagy tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr898238356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása