Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Így készíts finom narancsos madártejet

2016. január 10. - privatchef

img_5810.JPG

Hozzávalók:

10 db tojás
1,5 l tej
30 dkg cukor
1 db narancs
1 db vaníliarúd
A tejet felforraljuk cukorral és vaníliával. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
Egy edényben vizet forralunk, 5 evőkanál cukorral és kevés reszelt narancshéjjal.
Beleszaggatjuk a galuskákat, és gyöngyöző vízben megfőzzük őket.
A tojássárgákat a cukorral kihabosítjuk, majd a forró tejbe öntjük, és néhány pillanatig forraljuk, ezután lekapcsoljuk.
A narancs héját vékony csíkokra vágjuk, és kevés cukron átforgatjuk, majd belekeverjük a forró madártejbe.
Jól lehűtve fogyasztjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr478256896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása