Hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb,
1 tojás,
2 dl tej,
4 db zsemle,
1/2 csokor finomra vágott petrezselyemzöld,
1 mk. só1 csipetnyi bors1 kis fej vöröshagyma finomra vágva5 dkg vaj12 dkg gomba8 dkg zöldborsó1 dl étolaj2-3 kanál zsemlemorzsa.
A zsemlét vágjuk kockára és rakjuk egy tepsibe,majd előmelegített sütőben pirítsuk meg egy kicsit.Akkor jó ,ha már kapott egy kevés színt.A tejet melegítsük fel ,de ne legyen forró.Ebbe áztassuk meg a zsemlekockákat,majd nyomkodjuk ki.A vajat dobjuk bele egy serpenyőbe és melegítsük fel,közben a gombát mossuk meg és vágjuk össze apróra.A vajon futtassuk meg a finomra vágott hagymát, egy csipetnyi sóval és dobjuk rá a gombát.Őröljünk rá borsot és pároljuk addig ,hogy a leve elpárologjon a gombának.A zöldborsót forrázzuk le forró vízben és szűrjük le,majd dobjuk rá a gombára.A megpárolt zöldségeket hagyjuk kihűlni.Állítsuk össze a tölteléket!A kinyomkodott zsemlét tegyük egy keverőtálba és adjuk hozzá a tojást,petrezselyemzöldet,a gombás-zöldborsós keveréket,a tojást és alaposan dolgozzuk össze.Ha lágy lenne,akkor kevés zsemlemorzsával korrigájunk rajta.Ha keménynek érezzük,akkor egy tojással tudunk rajta javítani.Ügyeljünk arra,hogy elég ízletes legyen a töltelék,mert később már nem tudunk javítani rajta.A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük.Hintsük meg sóval a combokat.A csirkebőrt ujjunkkal fellazítjuk, és a tölteléket a bőr alá töltjük.
A megtöltött combokat olajjal kikent tepsiben egymás mellé fektetjük.Öntsünk alá 1dl vizet, és fedjük be alufóliával.Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb.40 percig,majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra a csirkecombokat.Köretnek burgonya köretet vagy valamilyen rizs köretet javaslok.