Hozzávalók személyenként:
3 db tojás3 szelet sonka1 kanál étolaj(zsír)1 csipetnyi sóA serpenyőt melegítsük fel és öntsük bele az olajat,majd rakjuk bele a szeletelt sonkát,úgy,hogy ne fedjék egymást.Kicsit megpirítjuk őket.Közben a tojásokat üssük fel.Ha éles tárgyhoz ütjük,akkor nem fog a sárgája szétfolyni.Én általában egyből a serpenyőbe ütöm a tojást,így nem csinálok mosogatnivalót.De készülhet úgyis,hogy egy mélyebb tányérba beleütjük a 3 tojást(vigyázva a sárgájára) és ráöntjük óvatosan a megpirult sonkára.Ha a tojás a sonkaszeleteken van ,akkor 2 percig sütjük közepes lángon.Ha megsült ,akkor csúsztassuk ki a tányérról.Kínáljunk mellé péksüteményt és szeletekre vágott zöldségeket(paradicsom,hagyma,uborka,retek).