Kulináris kalandozások a konyhában

Gyümölcsös túrótorta

2007. július 29. - privatchef
































G
yümölcsös túrótorta


Hozzávalók:
25 dkg tetszés szerint bármilyen
gyümölcs
25 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin
3 tojás,
2 dl tejföl,
3 evokanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 teáskanál sütopor,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj.

A tésztához a sütőporral, 1 evőkanál cukorral és a sóval
elkevert lisztet mély tálba öntjük.
Közepébe mélyedést vájunk, ebbe rakunk 1 felütött tojást, a felszeletelt
margarint és 1 dl tejfölt.
Az egészet gyorsan összemorzsoljuk, majd összegyúrva egy cipóba formáljuk.
Kevés liszttel meghintjük a tetejét, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük.
Közben a túrót a tejföllel és a megmaradt tojással simára keverjük,
porcukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint édesítjük.
Egy nagy tortaforma aljába úgy simítjuk bele
a kinyújtott tésztát, hogy vékony pereme is legyen.
Ebbe töltjük az ízesített túrót, majd a megtöltött formát
elomelegített, forró sütobe toljuk. 10 percig közepes
lángon, további 15 percig takaréklángon sütjük.
Próbaképpen beleszúrunk egy hurkapálcát, s ha már nem
ragad rá a tészta, se a töltelék, akkorra sült meg.
Közben elkészítjük a gyümölcsöt, amit a tetejére rakunk.
Megmossuk, kimagozzuk, egyforma darabokra aprítjuk, és
szépen elrendezzük a még forró tortán.
Frissen is, hűtve is nagyon jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr37127619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.