Kulináris kalandozások a konyhában

Így készíts Ham and eggs-et!

2016. január 14. - privatchef

img_7364.JPG

Hozzávalók személyenként:

3 db tojás
3 szelet sonka
1 kanál étolaj(zsír)
1 csipetnyi só
A serpenyőt melegítsük fel és öntsük bele az olajat,majd rakjuk bele a szeletelt sonkát,úgy,hogy ne fedjék egymást.Kicsit megpirítjuk őket.
Közben a tojásokat üssük fel.Ha éles tárgyhoz ütjük,akkor nem fog a sárgája szétfolyni.Én általában egyből a serpenyőbe ütöm a tojást,így nem csinálok mosogatnivalót.De készülhet úgyis,hogy egy mélyebb tányérba beleütjük a 3 tojást(vigyázva a sárgájára) és ráöntjük óvatosan a megpirult sonkára.
Ha a tojás a sonkaszeleteken van ,akkor 2 percig sütjük közepes lángon.Ha megsült ,akkor csúsztassuk ki a tányérról.
Kínáljunk mellé péksüteményt és szeletekre vágott zöldségeket(paradicsom,hagyma,uborka,retek).

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr628270736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.