Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Gyümölcsrizs extrákkal

2016. január 03. - privatchef

 

img_8250.jpg

 

Hozzávalók:

3 evőkanál szörp

0,4 kg rizs

0,6 liter tej

1 liter víz

5 evőkanál cukor

1 db vanília rúd

3 dl tejszín

30 dkg eper(lehet fagyasztott is)

30 dkg szőlő(helyettesíthetjük bármilyen gyümölccsel)

5 dkg mazsola

1 pohár natúr joghurt

1 db citrom

1 db narancs

1 csipet só

2 ek.porcukor

 

 

Forraljuk fel a vizet a teejel és rakjuk bele a vaníliarúd kikapart belsejét.

Adjuk hozzá a rizst és gyakori kevergetés mellet főzzük puhára.

Főzés közben adjuk hozzá a sót,mazsolát,reszelt citromhéjat is.

Amikor megpuhult a rizs,akkor keverjük bele a cukrot is.Fedjük le és hagyjuk állni.

A gyümölcsöket felaprítjuk kisebb darabokra,a tejszínt kemény habbá verjük 2 kanál porcukorral és

össze keverjük a kihűlt rizzsel.

Adunk hozzá egy kis pohár natúr joghurtot és málna szörpöt.

Hűtőbe rakjuk és hidegen tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr538228544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása