Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Sörben sült fokhagymás csülök

2016. január 09. - privatchef

img_2018.JPG

Hozzávalók:
2 db csülök( első vagy hátsó csontos sertéscsülök)
2 üveg vagy doboz  sör(összesen 1L legyen)
2 ek.só
3 db babérlevél
1 csipet majoranna
10 szem egész bors
2 fej fokhagyma
4 ek.étolaj
2 kanál sertészsír
1 kg burgonya 
1 kanál só
3 dl étolaj(a burgonya sütéséhez)
1 csokor snidling
A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba.
Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni.
Ha felforrt,akkor habozzuk le és adjunk hozzá sót,borsot,majorannát,babérlevelet,vöröshagymát és egy fej fokhagymát.Közepesen erős lángon főzzük,addig még a csont ki nem fordul belőle.Ha kell,az elpárolódott folyadékot pótoljuk.A burgonyát mossuk meg és rakjuk fel főni héjában egy kanálnyi sóval,ha megfőtt szűrjük le és hagyjuk kihűlni,majd vágjuk cikkekre.
A másik fej fokhagymát tisztítsuk meg és reszeljük le.Keverjük el 4 ek.olajjal,mustárral és öntsük fel a sör felével.
Amikor a csülök megfőtt,akkor óvatosan emeljük ki a főzőléből és rakjuk bele egy zsírral kikent tepsibe és kenjük meg a fokhagymás páccal alaposan.A megmaradt sört öntsük a csülök alá és előmelegített sütőben 190 fokon süssük szép pirosra a csülköt.Ha igazán ropogósra szeretnénk sütni,akkor emlejük a hőfokot 200 fok fölé,mikor már elkezdett színt kapni a csülök.Várjuk meg,hogy szép hólyagos legyen a csülök.Amennyiben asör elpárolog alóla,akkor természetesen pótoljuk.Közben a cikkekre vágott burgonyát süssük meg bő,forró olajba.Tálaláskor a sült cikkburgonyát szórjuk meg finomra vágott snidlinggel és erre helyezzük a sült,sörös csülköt!
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr618254438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása