Hozzávalók:
60 dkg zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,3 ek.cukor2 tk só1 csipet frissen őrölt bors1 csokor friss petrezselyemzöld finomra vágva1,5 dl tejElkészítés:A hagymát vágjuk nagyon finomra és a vajon pároljuk meg egy csipetnyi sóval.Erre rakjuk rá a megmosott zöldborsót és szórjuk meg sóval,cukorral.Pároljuk 6-8 percig majd engedjük fel vízzel és főzzük puára a borsót.
Ha a zöldborsó megfőtt, belekeverem a habarást.A lisztet csomómentesre keverem kevés vízzel,hozzáadom a tejet is a kikevert liszthez.Majd a főzelék levéből keverek a habaráshoz,hogy kiegyenlítődjön a hő.Ezután hozzáadom a főzelékhez a habarást,melyet gyorsan elkeverek és hozzáadom a tejszínt is.Ha a habarást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon,utánaízesítek és leveszem a tűzről.Beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet is a főzelékbe,melytől páratlan íze lesz.Feltétnek fasírtott szoktunk készíteni.