Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Az örök kedvencünk:Zöldborsófőzelék

2016. január 11. - privatchef

img_6283.JPG

Hozzávalók:
60 dkg zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
3 ek.cukor
2 tk só
1 csipet frissen őrölt bors
1 csokor friss petrezselyemzöld finomra vágva
1,5 dl tej
Elkészítés:
A hagymát vágjuk nagyon finomra és a vajon pároljuk meg egy csipetnyi sóval.
Erre rakjuk rá a megmosott zöldborsót és szórjuk meg sóval,cukorral.Pároljuk 6-8 percig majd engedjük fel vízzel és főzzük puára a borsót.
Ha a zöldborsó megfőtt, belekeverem a habarást.
A lisztet csomómentesre keverem kevés vízzel,hozzáadom a tejet is a kikevert liszthez.
Majd a főzelék levéből keverek a habaráshoz,hogy kiegyenlítődjön a hő.
Ezután hozzáadom a főzelékhez a habarást,melyet gyorsan elkeverek és hozzáadom a tejszínt is.
Ha a habarást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon,utánaízesítek és leveszem a tűzről.
Beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet is a főzelékbe,melytől páratlan íze lesz.
Feltétnek fasírtott szoktunk készíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr328260702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása