Az én kedvenc Sajttortám
HozzávalókTészta 15 dkg vaj 3 evőkanál porcukor 25 dkg darált keksz Sajtkrém 40 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt 15 dkg porcukor 2 vaníliás cukor(vaníliarúdat is használhatsz) 3 tojás 1 dl tejfölVajazz ki alaposan egy tortaformát. A kekszmorzsát keverd el a porcukorral,majd add hozzá az olvasztott vajat és dolgozd össze alaposan. Az így kapott tésztát nyomkodd bele a tortaforma aljára és oldalára.Melegítsd elő a sütőt a 180 fokra.Süsd elő a tésztát 5 perc alatt.A tojásokat válaszd szét és a sárgáját keverd ki a porcukorral,vaníliás cukorral.Lassan adagold hozzá a krémsajtot és a tejfölt.Ha kikeverted a masszát,akkor rakd félre és a tojásfehérjét verd fel kemény habbá.A tojáshabot forgasd bele a sajtos masszába és keverd át óvatosan. Öntsd a tölteléket a tortaformába.Ügyelj rá,hogy sima legyen a teteje.Rakd be a sütőbe és 160 fokon süsd 50 percig.Ezután hagyd kihűlni és csak utána szabad szeletelni.Gyümölccsel és tejszínhabbal kínáld!Kínálhatsz mellé házi lekvárt vagy gyümölcsöntetet.