Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Az én kedvenc Sajttortám

2016. január 14. - privatchef
img_7232.JPG Hozzávalók
Tészta
   15 dkg vaj
   3 evőkanál porcukor
   25 dkg darált keksz
 
Sajtkrém
   40 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
   15 dkg porcukor
   2 vaníliás cukor(vaníliarúdat is használhatsz)
   3 tojás
   1 dl tejföl
Vajazz ki alaposan egy tortaformát. A kekszmorzsát keverd el a porcukorral,majd add hozzá az olvasztott vajat és dolgozd össze alaposan. Az így kapott tésztát nyomkodd bele a tortaforma aljára és oldalára.
Melegítsd elő a sütőt a 180 fokra.Süsd elő a tésztát 5 perc alatt.
A tojásokat válaszd szét és a sárgáját keverd ki a porcukorral,vaníliás cukorral.
Lassan adagold hozzá a krémsajtot és a tejfölt.Ha kikeverted a masszát,akkor rakd félre és a tojásfehérjét verd fel kemény habbá.A tojáshabot forgasd bele a sajtos masszába és keverd át óvatosan. Öntsd a tölteléket a tortaformába.Ügyelj rá,hogy sima legyen a teteje.Rakd be a sütőbe és 160 fokon süsd 50 percig.
Ezután hagyd kihűlni és csak utána szabad szeletelni.
Gyümölccsel és tejszínhabbal kínáld!Kínálhatsz mellé házi lekvárt vagy gyümölcsöntetet.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr848271344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása