Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Kókuszos csokiszalámi

2015. december 19. - privatchef

img_9473.JPG

Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
8 dkg kakaó
1 dl tej
3 ek.főtt kávé
40 dkg darált háztartási keksz
rumaroma
5 szem apróra tört dió
5 dkg kókuszreszelék
Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a vajat, majd addig melegítjük, míg a vaj teljesen elolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a diót és a rumaromát,kávét, majd belekeverjük a kekszet is. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.Kiterítünk egymás mellé 2 db ,kb.50 cm-es folpackot és erre rakjuk a masszát.Ügyesen megformázzuk,hogy kellően tömör és arányos is legyen.Végül kókuszreszelékbe forgatjuk . Hűtőbe tesszük, és 2-3 óra múlva szeletelhető.Aki egy kicsit feldobná a csokiszalámiját az rakhat bele,apróra vágott csokit,aszalt gyümölcsöt és apróra tört kekszet is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr938183592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása