Hozzávalók:Tészta:60 dkg liszt40 dkg margarin(vaj)20 dkg porcukor2 kanál tejföl2 db tojás1 csipet só1 kk.szódabikarbónaTöltelék:3 dl tej8 dkg búzadara50 dkg túró1 dl tejföl5 kanál porcukor2 tasak vaníliás cukor1 db citrom reszelt héja30 dkg barackbefőttA tejet forraljuk fel és főzzük fel benne a búzadarát,majd hűtsük ki.Összegyúrjuk a lisztet ,margarint,tejfölt,porcukrot,szódabikarbónát,sót és a két tojássárgáját, hagyjuk picit pihenni, és ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A túrót keverjük ki a tejföllel és adjunk hozzá porcukrot,vaníliás cukrot,reszelt citromhéjat és a kihűtött búzadarát.Keverjük össze alaposan.Kockázzuk fel a lecsepegtetett barackbefőttet és ezt is keverjük bele a töltelékbe.Nyújtsuk ki az első adag tésztát ,akkorára ,mint a tepsink.
A vajazott-lisztezett tepsibe terítsük bele a tésztát.Előmelegített sütőben 180 fokon elősütjük a tésztát.Azért sütöm elő a lapot ,mert elég nedves a töltelék és nem akarom,hogy szalonnás legyen a tészta.Majd hagyjuk kicsit hűlni.Közben a második adag tésztát is nyújtsuk ki.A tölteléket rakjuk rá az elősütött tésztára és simítsuk el egy habkártyával.A kinyújtott lappal fedjük be a túrós tölteléket.Ezután lekenjük felvert tojásfehérjével alaposan a tésztát és megszúrkodjuk villával.Helyezzük be előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük meg a pitét.Kb.35-40 perc alatt aranyabarna színű lesz.Ezután hagyjuk kihűlni és csak amikor kihűlt,akkor vágjuk fel.