Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Így készíts finom csülköt Pékné módra

2016. január 08. - privatchef

img_1893.JPG

Hozzávalók:

2 db sertés csülök(első)
1 kg burgonya
4 fej vöröshagyma(1 db a csülök főzéshez)
1 fej fokhagyma
4 ek.só
10 szem egész bors
2 db babérlevél
1 dl étolaj
1 csipet majoranna
1 csipet friss petrezselyemzöld
1 kk pirospaprika

 

A burgonyát főzzük meg héjában 2 kanál sóval.
A csülköket sóval, egész borssal, vöröshagymával, babérlevéllel,fokhagymával ízesített vízben felrakjuk főni és szépen lassan gyöngyözve főzzük puhára őket.
Ameddig a csülkök főnek,addig a hagymát vágjuk cikkekre és kevés zsíron pároljuk meg. 
A megfőzött burgonyát cikkekre vágjuk, és a dinsztelt hagymával összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, pirospaprikával, majoránnával, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Az olajjal meglocsoljuk és egy tepsire rakjuk,majd ráfektetjük a megfőzött csülköket.Meglocsoljuk egy picit a csülök főzőlevével.
Sütőben,, közepes lánggal kb. 30 percen át sütjük, közben a húst többször megforgatjuk és a köretet megkeverjük.
Majd emeljük a hőfokot és szép pirosra sütjük a csülköket kb. 30 perc alatt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr328251386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása