Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Kókuszos kocka karácsonyra

2015. december 20. - privatchef
img_4878.JPG
Hozzávalók:
Tészta:
2 db tojás
5 ek.cukor
7 ek.liszt
2 ek.méz
1 kk-sütőpor
2 ek.tej
2 ek. étolaj
Máz:
20 dkg vaj
5 kanál porcukor
1,5 kanál keményítő
3 kanál kakaó
3 cl rum vagy néhány csepp rumaroma
15 dkg kókuszreszelék
Válasszuk szét a tojásokat.A tojásfehérjéből verjük kemény habot,majd mikor már majdnem teljesen kemény,akkor adjunk hozzá 2 kanál cukrot és verjük jó keményre.
A maradék cukrot keverjük ki a tojások sárgájával és adjuk hozzá a mézet,olajat,tejet.Ha sima állagú a masszánk,akkor keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet és keverjük ki,majd forgassuk bele a tojáshabot.
A kész masszát öntsük bele egy sütőpapírral ellátott tepsibe és előmelegített sütőben 175 fokon süssük kb.30 percig.Ha tehetjük tűpróbával ellenőrizzük!
Ha megsült a tészta ,akkor agyjuk kicsit hűlni,majd vágjuk fel négyzet alakúra.
Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és ha felolvadt,keverjük bele a porcukorral és keményítővel elkevert kakaót és folyamatosan kevergetve főzzük finom öntetet.Adjunk hozzá néhány csepp rumot is ha csak felnőttel fogyasszák.Várjuk meg ,hogy a massza besűrűsödjön.A kókuszreszeléket öntsük ki egy tálcára.
Mártsuk bele a kockákat a közepesen sűrű öntetbe ,1-2 másodpercig.A legegyszerűbben úgy tudjuk belemártani a csokiba a tésztát,hogy egy villára szúrjuk fel a tésztát.Majd forgassuk meg alaposan a kókuszreszelékbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr348185676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása