Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Vacsoratipp:Hortobágyi palacsinta

2016. január 11. - privatchef

img_6335.JPG

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb 
1,5 fej vöröshagyma
kevés zsír
só,frissen őrölt bors,
3 kanál pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
2 kanál liszt
2 dl tejföl
palacsintához:
2 db tojás
3 dl tej
20 dkg liszt

1 dl étolaj

A csirkecombból hagyományos pörköltet főzünk,ha elkészült,akkor emeljük ki a húsokat a szaftból és fejtsük le a csontról.
A szafthoz öntsünk 2 dl vizet és forraljuk ki,majd tejfölös habarással sűrítsük és szürjük át egy szitán.
Tálalásig tarsuk melegen.
A lefejtett húst vágjuk össze nagyon finomra egy kés segítségével.Vannak akik húsdarálóval szokták aprítani,én a késes verziót kedvelem inkább.
Süssünk adagonként 2-3 db palacsintát. Megtöltjük a palacsintákat a szaftból kiszedett,összeaprított hússal.
A palacsintákat a töltelékkel szorosan meghajtjuk. A tejfölös szafttal leöntjük tálaláskor a forró palacsintákat.
Külön kínűljunk mellé a mártásból és tejfölből is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr938262068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása