Hozzávalók:
1 kg csirkecomb1,5 fej vöröshagyma
kevés zsír
só,frissen őrölt bors,3 kanál pirospaprika4 gerezd fokhagyma2 kanál liszt2 dl tejfölpalacsintához:
2 db tojás
3 dl tej
20 dkg lisztsó
1 dl étolaj
A csirkecombból hagyományos pörköltet főzünk,ha elkészült,akkor emeljük ki a húsokat a szaftból és fejtsük le a csontról.A szafthoz öntsünk 2 dl vizet és forraljuk ki,majd tejfölös habarással sűrítsük és szürjük át egy szitán.Tálalásig tarsuk melegen.A lefejtett húst vágjuk össze nagyon finomra egy kés segítségével.Vannak akik húsdarálóval szokták aprítani,én a késes verziót kedvelem inkább.Süssünk adagonként 2-3 db palacsintát. Megtöltjük a palacsintákat a szaftból kiszedett,összeaprított hússal.A palacsintákat a töltelékkel szorosan meghajtjuk. A tejfölös szafttal leöntjük tálaláskor a forró palacsintákat.Külön kínűljunk mellé a mártásból és tejfölből is.