Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Bundázott gyümölcsök

2016. január 12. - privatchef

img_0947.JPG

Hozzávalók:

2 db alma
2 db banán
2 db tojás
2 dl tej
20 dkg liszt
1 csipetnyi sütőpor
1 csipetnyi só
2 kanál porcukor
2 db egész fahéj
3 dl étolaj

 

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és karikára vágjuk.A banán héját húzzuk le és vágjunk szeleteket belőle.A lisztbe keverjük el a sütőport,porcukrot és a sót.
A tojást üssük fel egy keverőtálba és adjuk hozzá a tejet.Keverjük ki sima állagúra és adjuk hozzá a többi hozzávalót.Készítsünk egy sűrűbb palacsintatésztát.
Az olajat felmelegítjük és belerakjuk a fahéjat, így kellemes íze lesz majd a benne a gyümölcsöknek.
A gyümölcs szeleteket belemártjuk a masszába és a forró olajban megsütjük őket.
Tálaláskor, vanília fagyival vagy mézzel meglocsolva kínáljuk őket.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr598265012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása