Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Ecetes lencsesaláta Újévre

2015. december 31. - privatchef

img_7899.JPG

 

Hozzávalók:
30 dkg lencse
1 csapott kiskanál só
1 babérlevél
fél citrom reszelt héja
3 evőkanál 10 %-os ecet,
2 evőkanál porcukor
csipet őrölt bors
2 evőkanál olaj
3 dl víz,
2 db lilahagyma
1 csokor metélőhagyma és friss petrezselyemzöld


A lencsét áztassuk be előző este.Főzés előtt szűrjük le és rakjuk fel annyi vízbe,hogy ellepje. Adjuk hozzá a sót,babérlevelet,fokhagymát és citromhéjat.Főzzük puhára a lencsét ,de ügyeljünk rá ,mert könnyen szétfő.
Ha megfőtt a lencse, a levében hagyjuk hűlni. Az öntethez a cukrot keverjük ki az ecettel simára,majd adjuk hozzá az olajat és keverjük ki.Öntsük bele a vizet is.Vágjuk fel a lilahagymát és vágjuk finomra a zöldfűszereket.Szórjuk bele az ecetes lébe és keverjük bele a lencsét is.Rakjuk hűtőbe és 2-3 órát hagyjuk hűlni.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr708215948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása