Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Kürtöskalácsom

2016. január 13. - privatchef

img_5797.JPG

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
15 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
1 csipet só,
2 dl tej(lehetséges,hogy még kell bele egy kevés)
2 tojás,
2 dkg élesztő,
10 dkg darált dió.

 

A lisztből és vajból,porcukorral,csipet sóval, a tojássárgájával,tejben felfuttatott élesztővel könnyű kelt tésztát készítünk.
Ha megkelt a tészta,akkor lisztezett deszkára tesszük,átdolgozzuk és kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra és 3 cm széles csíkokra vágjuk.
A kürtöskalács sütőt megkenjük zsiradékkal és a csíkokra vágott tésztát egymás mellé felsodorjuk.
A tojások fehérjét villával felverjük, ezzel megkenjük és durvára vágott dióval megszórjuk.
Faszén parázson forgatással megsütjük. Ha megsült,akkor óvatosan lecsúsztatjuk a formáról és vaníliás porcukorral megszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr468267598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása