Süssetek Máglyarakást!Elő a tepsikkel!
Hozzávalók:2 db fonott kalács(vagy 10 db zsemle)1 l tej6 db tojás30 dkg cukor1 vaníliarúd1 db citrom héja reszelve80 dkg hámozott alma1 kk. őrölt fahéj 2 kanál porcukor1 üveg házi baracklevár2 kanál zsemlemorzsa2 kanál vaj A tejet forraljuk fel a vaníliarúd kikapart belső részével.A szeletekre vágott kalácsot leforrázom a felforralt vaníliás tejjel, és félre rakom egy tálba. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol átázzon a kalács.Válasszuk szét óvatosan a tojásokat és keverjük ki a 6 tojássárgáját 15 dkg cukorral,citromhéjjal, majd óvatosan forgassuk át a megáztatott kaláccsal.A tepsit vagy formát vajazzuk ki és hintsük meg kevés zsemlemorzsával. A kalácsos keverék felét belesimítjuk a tepsibe. Az almát szeleteljük le vékonyan,majd szórjuk rá a tepsiben lévő kalácsra.Fahéjat keverjük el a porcukorral és szitáljuk az alma tetejére.A maradék áztatott kalácsot rásimítom a fahéjas almára.Ennek a tetejét pedig lekvárral megkenem.Előmelegített sütőben 25 percig sütöm 160 fokon.A 6 tojás fehérjét kemény habbá verem 15 dkg cukorral,keverek bele 2 kanál baracklekvárt is és habzsákba rakom a habot.Ha letelt a 25 perc kiveszem a sütőből a tepsit és várok 15 percet,hogy hűljön a tészta,majd rányomom a tojásfehérjehabot.Újra visszarakom a sütőbe a Máglyarakást és 180 fokon szépen rászárítom a habot.Akkor jó ha szépen elkezd barnulni a tojásfehérjehab.A sütőből kivéve várjunk vele 15 percet és csak utána tálaljuk.Mellé kínálhatunk baracklekvárt!Ui.:Vannak akik darált dióval készítik ezt a finom desszertet,ami még jobban feldobja az ízét az egésznek.Ha te is tennél bele ,akkor javaslom,hogy kb.5 dkg darált diót használj és a szeletelt alma után kerüljön a tepsibe.