Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Igazán finom sajtos kifli

2016. január 22. - privatchef

img_5967.JPG

Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
3 dl tej
2 dl olaj
5 dkg margarin
20 dkg reszelt sajt
1 tojás

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, majd a liszttel, cukorral, sóval, olajjal összegyúrom. Pihentetni nem kell, azonnal lehet formázni a kifliket. Ehhez a tésztát négy cipóra osztom, a cipót kinyújtom, négy ill. nyolc körcikkre osztom és kiflivé sodrom. A kifliket tepsibe helyezem, megkenem felvert tojással, sózom,és megszórom reszelt sajttal.Vékony margarin szeleteket rakok a tepsibe elszórtan, hogy a kiflik ettől még finomabbak
ropogósak legyenek.Előmelegített sütőben 175 fokon pirosra sütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr878301022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása