Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Péntek esti pite!

2016. január 15. - privatchef

 img_9315.JPG

Hozzávalók :

1 liter tej
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
6 db tojás
1 db citrom reszelt héja
4 tasak vaníliás cukor(vagy 1 db vaníliarúd)
25 dkg finom liszt


Válasszuk szét a tojásokat és mérjük ki az anyagokat.
A cukrot a vajjal, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral,a citrom reszelt héjával kihabosítjuk közepes fokozaton.
Beleforgatjuk a lisztet, majd elkeverjük a tejet is a tésztába.A tojásfehérjéket felverjük és  óvatosan belekeverjük a masszába. A kész tésztát vajazott-lisztezett tepsibe öntjük és elsimítjuk.
Előmelegített sütőbe rakjuk a tésztát és 35-40 percig sütjük közép meleg(140-150) sütőben.Érdemes megszurkálni 25 perc után,hogy mennyire ragacsos.Akkor jó ha pudingos az állaga.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr948274888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása