Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Almával rakott csirkemell

2016. január 02. - privatchef

almas_csirkemell_9.JPG

Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
2 db alma
1 csipet só
1 csipet bors
1 dl olívaolaj
10 dkg vaj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt fahéj
2 kanál méz
15 dkg reszelt sajt(füstölt sajttal nagyon finom)
A csirkemelleket nyitogassuk ki és kissé ütögessük meg.Sózzuk meg az előkészített hússzeleteket.
Egy serpenyőben melegítsünk 3 kanál olívaolajat és egy kanál vajat ebben süssük elő a csirkemell szeleteket,majd rakjuk tepsibe őket.
Egy másik serpenyőben melegítsük fel a maradék vajat és adjuk hozzá a mézet és a szegfűszeget valamint a fahéjat.
Az almákat hámozzuk meg és magozzuk ki.Vágjuk szeletekre és forgassuk meg a fűszeres vajban.
Közepes fokozaton hagyjuk a serpenyőben 1-2 percig az almaszeleteket,majd rakjuk rá a csirkemell szeletekre,végül hintsük meg reszelt sajttal.
Kevés olívaolajjal locsoljuk meg és rakjuk előmelegített sütőbe 190 fokra és süssük meg úgy a csirkemelleket,hogy a sajt szép piros legyen.
Köretnek készítsetek friss salátát vagy valamilyen burgonya köretet mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr158224466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása