Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Hétvégi főzési tipp 2. Tejfölös gombakrémleves

2016. január 09. - privatchef

img_6513.JPG

Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba
3 evőkanál olaj
2 kanál vaj
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyemzöld
őrölt bors
1 csipet friss majoranna
A gombát(rakhatunk bele vargányát vagy laskát is) mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
A megtisztított vöröshagymát vágjuk finomra.
A vajat és az olajat rakjuk egy lábasba és melegítsük fel,majd szórjuk rá a hagymát egy csipetnyi sóval.
Futtassuk meg és szórjuk rá a gombát.Pároljuk meg és közben szórjuk meg frissen őrölt borssal,sóval.
Ha megpárolódott a gomba(kb.20 perc),akkor szórjuk meg liszttel és keverjük el.Engedjük fel forrásban lévő vízzel és forraljuk ki.Forralás után turmixoljuk le alaposan és akár át is szűrhetjük a levest.
Forraljuk ki újra és a simára kevert tejfölt ,hőkiegyenlítéssel adjuk a leveshez.
Szórjuk meg finomra vágott zöldfűszerekkel az elkészült levest és betétnek adjunk hozzá pirított kenyér kockát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr738253778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása