3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyemzöld
őrölt bors
só1 csipet friss majorannaA gombát(rakhatunk bele vargányát vagy laskát is) mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre.A megtisztított vöröshagymát vágjuk finomra.A vajat és az olajat rakjuk egy lábasba és melegítsük fel,majd szórjuk rá a hagymát egy csipetnyi sóval.Futtassuk meg és szórjuk rá a gombát.Pároljuk meg és közben szórjuk meg frissen őrölt borssal,sóval.Ha megpárolódott a gomba(kb.20 perc),akkor szórjuk meg liszttel és keverjük el.Engedjük fel forrásban lévő vízzel és forraljuk ki.Forralás után turmixoljuk le alaposan és akár át is szűrhetjük a levest.Forraljuk ki újra és a simára kevert tejfölt ,hőkiegyenlítéssel adjuk a leveshez.Szórjuk meg finomra vágott zöldfűszerekkel az elkészült levest és betétnek adjunk hozzá pirított kenyér kockát.