Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Roston sült lazac vajas petrezselymes burgonyával

2015. december 16. - privatchef

681_681_roston-sult-lazac-vajas-petrezselymes-burgonyaval_2.jpg

Hozzávalók:

4 szelet lazacfilé(20 dkg/adag)
1 db citrom
3 kanál olívaolaj
15 dkg vaj
1 csipet só
1 csipet fehérbors
80 dkg burgonya
1 csokor petrezselyemzöld

Hámozzuk meg a burgonyákat és vágjuk kockára. Sós vízben főzzük puhára. A petrezselyemzöldet mossuk meg és aprítsuk fel.

Közben készítsük elő a lazacot. A halszeleteket sóval meghintjük . A citromot félbe vágjuk és meglocsoljuk vele a halszeleteket.

Ha megfőtt a burgonya szűrjük le. Egy serpenyőben melegítsünk 5 dkg vajat,szórjuk rá a petrezselymet és öntsük rá a burgonyát,szórjuk sóval és fehérborssal.Forgassuk át és rakjuk félre. Serpenyőben melegítsünk olívaolajat és rakjuk bele a maradék vajat.

Ha felmelegedett,akkor helyezzük bele a lazacszeleteket és süssük meg egyenletes hő alatt 3-4 perc alatt.
Tálaláskor helyezzük a petrezselymes burgonya mellé a vajon sült lazacot és citromkarikát adjunk mellé. Friss salátát is kínálhatunk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr478176748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása