Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé(20 dkg/adag)
1 db citrom
3 kanál olívaolaj
15 dkg vaj
1 csipet só
1 csipet fehérbors
80 dkg burgonya
1 csokor petrezselyemzöld
Hámozzuk meg a burgonyákat és vágjuk kockára. Sós vízben főzzük puhára. A petrezselyemzöldet mossuk meg és aprítsuk fel.
Közben készítsük elő a lazacot. A halszeleteket sóval meghintjük . A citromot félbe vágjuk és meglocsoljuk vele a halszeleteket.
Ha megfőtt a burgonya szűrjük le. Egy serpenyőben melegítsünk 5 dkg vajat,szórjuk rá a petrezselymet és öntsük rá a burgonyát,szórjuk sóval és fehérborssal.Forgassuk át és rakjuk félre. Serpenyőben melegítsünk olívaolajat és rakjuk bele a maradék vajat.
Ha felmelegedett,akkor helyezzük bele a lazacszeleteket és süssük meg egyenletes hő alatt 3-4 perc alatt.
Tálaláskor helyezzük a petrezselymes burgonya mellé a vajon sült lazacot és citromkarikát adjunk mellé. Friss salátát is kínálhatunk mellé.