Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Habkarika

2015. december 09. - privatchef

Hozzávalók:4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor,piros ételfestékElkészítés:A sütőt 60 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral(szilikonlap) kibélelünk. A fele porcukrot 100 ml vízzel odatesszük főni, néha megkeverjük. Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a…

Tovább

Csokilikőr karácsonyra

Hozzávalók: 20 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 4 adag feketekávé 4 ek. kakaópor 2 dl vodka 2 dl tejszín2 dl víz0,5 tubus sűrített tej 1 tk. rumaroma A hozzávalókat gondosan mérjük ki,majd rakjuk egy keverőtálba és egy mixer segítségével lassan dolgozzuk…

Tovább

Mákos bejgli

Hozzávalók: 10 személyre: A tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg zsír, 7 dkg porcukor, csipet só, 3 dkg élesztő, 2 db tojássárgája, 1 dl tej A töltelékhez: 300 g darált mák, 100 g cukor, 2 dl tej, 50 g mazsola, kevés vaníliás cukor és fahéj, 1 db…

Tovább
süti beállítások módosítása