Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Mákos bejgli

2015. december 08. - privatchef

img_7944.JPG

Hozzávalók:

10 személyre:


A tésztához:
50 dkg liszt,
10 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg zsír,
7 dkg porcukor,
csipet só,
3 dkg élesztő,
2 db tojássárgája,
1 dl tej

A töltelékhez:

300 g darált mák,
100 g cukor,
2 dl tej,
50 g mazsola,
kevés vaníliás cukor és
fahéj,
1 db citrom reszelt héja,
1 kanál méz


Elkészítés:

Egy tálba vagy gyúrótáblára helyezve a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd a langyos tejben oldott élesztővel, a tojások sárgájával, a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. A tésztából 4 db kis cipót formázunk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A cukrot a tejjel, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, egy kanál mézzel felforraljuk, 1-2 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a darált diót vagy mákot, jól elkeverjük benne, majd kihűtjük. Kihűlés után 4 egyenlő részre osztjuk. A pihentetett tésztákat kinyújtjuk, a tölteléket ráhelyezzük, szorosan feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük, majd fél órát pihentetjük, s a tojás fehérjével megkenve hűtőbe helyezzük. 20-25 perc múlva közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr828148048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása