Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Flódni

2015. december 02. - privatchef

img_2118.jpg

Hozzávalók:


A tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
1 dkg élesztő
1/2 dl tej
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl


A töltelékhez:

1 kg reszelt alma
3 dkg margarin
1/2 citrom leve
cukor (ízlés szerint)
3 dl tej
25 dkg darált mák
25 dkg darált dió
barackíz

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük

Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük. A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt töltelékkel megtöltjük. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró sütőben kisütjük.

Kihűlés után porcukorral megszórjuk, és hosszúkásra szeletelve tálaljuk.
Sütés előtt a tészta tetejét szurkáljuk meg villával, hogy ne hólyagosodjon fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr428132526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika Meggyesi 2015.12.09. 11:22:26

Én ilyen szépen nem tudom megcsinálni de ez is nagyon guszta ée finom !!!
süti beállítások módosítása