Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Dobos torta

2015. december 10. - privatchef

img_9547.JPG

 

 

Hozzávalók:
Tészta:
120 g kristálycukor
150 g liszt
6 db tojás
Krém:
350 g vaj
300 g szitált porcukor
70 g kakaópor
3 db tojássárgája
Karamell:
20 dkg cukor
A 6 tojásból, kristálycukorból, lisztből készítünk piskótatésztát és vajazott, lisztezett sütőlemezen vagy tepsin vékony kerek lapokra kenjük (6 lap) és előmelegített sütőben megsütjük.
A porcukrot a tojás sárgájával simára keverjük, majd kakaóval és vajjal habos krémmé keverjük. A kisütött lapokból 5 lapot az elkészített vajkrémmel betöltjük, tetejét, oldalát vajkrémmel lekenjük, ezután hűtőszekrényben dermesztjük.
A megmaradt lapot 20 dkg cukorból készült olvasztott cukorral bevonjuk, és vékonyan vajazott élű késsel a kívánt szeletmennyiségre vágjuk.
Ha a lap kihűlt, ráhelyezzük a betöltött tortára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr258153114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása