Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Puncs karácsonyra

2015. december 11. - privatchef

img_2037.JPG

 

Hozzávalók:

2,5dl édes vörösbor
2,5dl édes fehérbor
1,5dl rum
30 dkg cukor
2 db citrom
2 db narancs
5 dl víz

 

A gyümölcsöket megmosom, majd mindkettőnek hajszálvékonyra hámozom a sárga héját.
5 dl vizet a héjakkal felforralok, ezután hozzáöntöm az összes többi alkoholt.
Beleszórom a cukrot, és éppen csak forráspontig melegítve, belecsavarom a citrom és a narancs levét is.
Jól összekeverve, azonnal tálalom.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr698156410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása