Kókuszos túró desszert
Hozzávalók:30 dkg áttört tehéntúró3 dl habtejszín3 ek. zselatin6 ek. kókuszreszelék5 ek. porcukor1 db vaníliarúd1 db citrompár szem friss gyümölcsA zselatint oldjuk fel kevés forró vízben és hagyjuk visszahűlni.A tejszínt verjük kemény habbá és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét.A túrót rakjuk egy keverőtálba és adjuk hozzá a porcukrot,reszelt citromhéjat,kókuszreszeléket és a tejszínhab 1/3-ad részét.Keverjük össze alaposan,majd lassan keverjük bele a kihűtött zselatint,ami kellemes folyik még.Amikor simára kevertük a túrókrémet ,akkor keverjük bele a maradék tejszínhabot és gyors mozdulatokkal keverjük át.A kikevert túrós masszát önthetjük folpacckal bélelt őzgerincbe,vagy egy műanygag dobozba.Rakjuk hűtő szekrénybe legalább 4 órára.Ha kellően megdermedt,akkor tálalhatjuk friss gyümölcsökkel vagy házi lekvárral,de akár tésztamorzsát is rakhatunk alá.A dobozból fagyiskanállal könnyen kigombócozhatjuk.Ha őzgerincbe készítettük ,akkor egy éles késsel tudjuk szeletelni.Kb.2 2 újjnyi szeleteket vágjunk belőle.