Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Kókuszos túró desszert

2015. december 17. - privatchef

img_9246.JPG

Hozzávalók:
30 dkg áttört tehéntúró
3 dl habtejszín
3 ek. zselatin
6 ek. kókuszreszelék
5 ek. porcukor
1 db vaníliarúd
1 db citrom
pár szem friss gyümölcs
A zselatint oldjuk fel kevés forró vízben és hagyjuk visszahűlni.A tejszínt verjük kemény habbá és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét.A túrót rakjuk egy keverőtálba és adjuk hozzá a porcukrot,reszelt citromhéjat,kókuszreszeléket és a tejszínhab 1/3-ad részét.Keverjük össze alaposan,majd lassan keverjük bele a kihűtött zselatint,ami kellemes folyik még.Amikor simára kevertük a túrókrémet ,akkor keverjük bele a maradék tejszínhabot és gyors mozdulatokkal keverjük át.A kikevert túrós masszát önthetjük folpacckal bélelt őzgerincbe,vagy egy műanygag dobozba.Rakjuk hűtő szekrénybe legalább 4 órára.Ha kellően megdermedt,akkor tálalhatjuk friss gyümölcsökkel vagy házi lekvárral,de akár tésztamorzsát is rakhatunk alá.
A dobozból fagyiskanállal könnyen kigombócozhatjuk.Ha őzgerincbe készítettük ,akkor egy éles késsel tudjuk szeletelni.Kb.2 2 újjnyi szeleteket vágjunk belőle.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr68180314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása