Fokhagymás rántott pontypatkó
Hozzávalók:1 db közepes ponty(2-2,5 kg) vagy 8 szelet pontypatkó1 db citrom1 kanál só1 csipet bors15 dkg liszt2 db tojás25 dkg zsemlemorzsa4 dl étolaj1 fej fokhagymaA megtisztított pontyot szeletekre vágjuk és a patkókat meglocsoljuk néhány csepp citromlévelEzután bedörzsöljük frissen zúzott fokhagymával és 15 percig pácoljuk benne. Alaposan lecsepegtetjük, meghintjük sóval és kevés frissen őrölt borssal.Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.Olajat forrósítunk, beletesszük a halakat, és közepes tűzön, mindkét oldalát a halnak arany-barnára sütjük.Papírtörlővel ellátott tálra szedjük a kisült halakat.Köretnek gombás rizst ajánlok és javaslom készítsenek mellé hagyományos tartár mártást!