Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Konyhai tippek,trükkök 1.

Grillezős tippek

2015. november 14. - privatchef

14.jpg

 

 

Grillezés

 

mivel a grillezett ételek különleges zamatát a faszén adja, lehetőleg ne használjon gázzal működő grillsütőt.                      A tűz begyújtásánál a faszént hagyja egy kupacban, később azonban nyugodtan egyengesse el, hogy a feltét egyenletesen átsüljön. A szén legfeljebb 15 cm-re legyen a sütőrácsoktól. Középmagas hőmérsékleten a szén fehér színű és legbelül pirosan izzik. Ezen hőmérsékleten a vastagabb héjú, keményebb zöldségeket és gyümölcsöket grillezze, mint például a burgonya, répa, paszternák. Középmagas hőmérsékleten - amikor a szén már pirosan izzik - süthetők a sérülékenyebb, puhább zöldségek, gyümölcsök, mint például az alma, barack, hagyma, padlizsán, paradicsom, paprika, ananász, gomba, avokadó, füge.

 

 

A biztonságos és a helyes grillezés

 

-Piramis alakban rakjuk a faszenet a tűztérbe.

-A begyújtáshoz soha ne használjunk spirituszt! Többféle speciális gyújtószer kapható a kereskedelemben.

-A vörösen átizzott faszenet egyenletesen húzzuk szét a grillapáttal.

-Amint a faszénen megjelenik a fehér hamuréteg. elértük a megfelelő hőmérsékletet. Most felrakhatjuk a grillrácsot.

-Grillezés előtt konyhai papírtörlővel itassuk fel a húsról a pácot.

A zsíros húsokat alufóliára helyezve süssük. Így a lecsöpögő zsírtól nem kap lángra a faszén.

 17.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr688077634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása