Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Gombasaláta

2015. december 09. - privatchef

img_7562.JPG

 

 

Hozzávalók:

4 kanál olaj,1 kanál vaj, 2 fej  nagyobb hagyma, 1 kg gomba,
1 doboz paradicsompüré(360 gr.)1 dl fehérbor, 1 kisebb citrom reszelt héja, pár csepp citromlé, csipet fehér bors,friss kakukkfű,friss majoranna ,só
Az olajon megdinszteljük a hagymát.
A legjobb az olívaolaj erre a célra,melyhez egy kanál vajat is adunk.
Ha a hagyma megpárolódott,akkor hozzáadjuk az ugyancsak felszeletelt gombát, majd kevergetve a fűszereket. Amikor a gomba jó, elpárologta a saját levét, vastagabb szósz maradt alatta és kellemes állagú ,akkor rárakjuk a  paradicsompürét, és összeforraljuk.
Ilyenkor ízesítsünk mégegyszer rá a gombsalátára és ha savanykás íze lenne a paradicsompürének ,akkor kevés porcukorral lágyíthatunk az ízén.
Amikor elkészültünk rakjuk át egy üvegtálba és hagyjuk kihűlni,majd fóliázzuk le és rakjuk hűtőbe.
Hidegen tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr508151720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása