Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Tésztában sült sonka

2016. január 20. - privatchef

img_9302.jpg

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 db tojás
5 ek.olívaolaj
2.5 dkg élesztő
2 dl tej
1 csipet só
80 dkg sonka
1 szál póréhagyma
1 csokor újhagyma
A sonkát főzzük meg puhára fűszeres lében.Fűszerek között használjunk babérlevelet,borsot,fokhagymát.
Ha a sonka megfőtt hagyjuk kiűlni.
A lisztből, a tojásokból,olívaolajjal és sóval ,valamint a felfuttatott élesztő hozzáadásával, keményebb tésztát dagasztunk. A tésztát meleg helyen, 1 órán át kelesztjük, amíg tömege mintegy másfélszerese lesz.
A sonkát nagyobb darabokra vágjuk.
Amikor a tészta megkelt, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, egyik oldalára rakjuk a húst, pórét és az újhagymát. Felcsavarjuk, mint a rétest, majd kizsírozott tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük felvert tojással, majd előmelegített, forró sütőben megsütjük (180 fokon). Amikor megsült, rövid ideig pihentetjük, majd éles késsel, ferdén felszeleteljük és tálra rendezzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr588290254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása