Hozzávalók:50 dkg liszt2 db tojás5 ek.olívaolaj2.5 dkg élesztő2 dl tej1 csipet só80 dkg sonka1 szál póréhagyma1 csokor újhagymaA sonkát főzzük meg puhára fűszeres lében.Fűszerek között használjunk babérlevelet,borsot,fokhagymát.Ha a sonka megfőtt hagyjuk kiűlni.A lisztből, a tojásokból,olívaolajjal és sóval ,valamint a felfuttatott élesztő hozzáadásával, keményebb tésztát dagasztunk. A tésztát meleg helyen, 1 órán át kelesztjük, amíg tömege mintegy másfélszerese lesz.
A sonkát nagyobb darabokra vágjuk.
Amikor a tészta megkelt, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, egyik oldalára rakjuk a húst, pórét és az újhagymát. Felcsavarjuk, mint a rétest, majd kizsírozott tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük felvert tojással, majd előmelegített, forró sütőben megsütjük (180 fokon). Amikor megsült, rövid ideig pihentetjük, majd éles késsel, ferdén felszeleteljük és tálra rendezzük.