Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Grízes mézes karácsonyra

2015. december 10. - privatchef

 

img_2179.JPG
Hozzávalók:
Tészta:
1 db tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaj
3 kanál méz
3 kanál tej
1 kk szódabikarbóna
45 dkg liszt
Krém:
3 dl tej
6 dkg búzadara
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
egy kis üveg baracklekvár

 

1 egész tojást 15 dkg cukorral elkeverünk, aztán hozzáadunk 3 dkg vajat, 3 evőkanál mézet, 3 kanál tejet és egy kiskanál szódabikarbónát. Ezt a masszát gőz fölött sűrűre főzzük, és melegen 45 dkg lisztet hozzáadunk.

A tésztát összegyúrjuk és jó fél órát pihenni hagyjuk.

Ezután 4 részre osztjuk, kb. késfoknyi vastagra nyújtjuk a lapokat, és 180 fokos sütöben kb. 8 perc alatt megsütjük őket.

Krém: amíg a tészta pihen a nyújtás előtt, addig össze lehet állítani. 3 dl tejben 6 dkg búzadarát megfőzünk. Amíg hűl, 20 dkg margarint habosra kikeverünk 20 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral.

A vajas krémet a kihűlt darához keverjük.

A krémet 2 részre osztjuk. Az első felét az alsó lapra kenjük. A következő lapra sárgabarack lekvárt kenünk, a következőre a krém másik felét. A negyedik lapra csokimázt teszünk. Másnap szeletelhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr848153394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása