Hozzávalók:
4 db kacsacomb 1 fej hagyma 1 fej fokhagyma 1 marék friss kakukkfű 1 kevés friss rozmaring 1ek.só frissen őrölt bors 10 dkg kacsazsír 1 dl víz1 nagyobb fej lilakáposzta15 dkg cukor5 kanál étolaj1 ek.sófrissen őrölt bors1 csipet őrölt kömény1 csipet őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg4 db alma3 dl almaléA kacsacombokat bedörzsöljük sóval és borssal.Egy tepsibe szórjuk a felaprított hagymát, fokhagymát,zöldfűszereket és meglocsoljuk kevés zsírral valamint öntünk rá 1 dl vízet.
Rárakjuk a kacsacombokat és lefedjük alufóliával.Előmelegített sütőben, 100 fokon sütjük, kb. 240 percig.Közben ha kell pótoljuk az elpárolgott folyadékot.Amikor puha a hús, akkor emeljük a hőfokot és 180 fokon, szép pirosra sütjük a combokat.Párolt káposzta:
A káposztát vékonyan legyaluljuk.A cukrot karamellizájuk és ráöntünk kevés olajat.
Rászórjuk a káposztát és sózzuk, borsozzuk és a többi fűszert is hozzáadjuk.Fedő alatt pároljuk.
Az almát kimagozzuk, lereszeljük és ha félig megpárolódott a káposzta, akkor rászórjuk és alaposan elkeverjük tovább pároljuk.Közben almalével locsolgatjuk és készre pároljuk.Tálaláskor a párolt káposztára rakjuk a kacsacombokat.Készíthetünk mellé pecsenyelevet és valamilyen burgonya köretet is.