Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Sült kacsacomb almás párolt káposztával

2015. december 15. - privatchef

sult_kacsacomb_18.JPG

 

Hozzávalók:

4 db kacsacomb
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
1 marék friss kakukkfű
1 kevés friss rozmaring
1ek.só
frissen őrölt bors
10 dkg kacsazsír
1 dl víz
1 nagyobb fej lilakáposzta
15 dkg cukor
5 kanál étolaj
1 ek.só
frissen őrölt bors
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg
4 db alma
3 dl almalé
A kacsacombokat bedörzsöljük sóval és borssal.
Egy tepsibe szórjuk a felaprított hagymát, fokhagymát,zöldfűszereket és meglocsoljuk kevés zsírral valamint öntünk rá 1 dl vízet.
Rárakjuk a kacsacombokat és lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben, 100 fokon sütjük, kb. 240 percig.Közben ha kell pótoljuk az elpárolgott folyadékot.Amikor puha a hús, akkor emeljük a hőfokot és 180 fokon, szép pirosra sütjük a combokat.
Párolt káposzta:
A káposztát vékonyan legyaluljuk.A cukrot karamellizájuk és ráöntünk kevés olajat.
Rászórjuk a káposztát és sózzuk, borsozzuk és a többi fűszert is hozzáadjuk.Fedő alatt pároljuk.
Az almát kimagozzuk, lereszeljük és ha félig megpárolódott a káposzta, akkor rászórjuk és alaposan elkeverjük tovább pároljuk.Közben almalével locsolgatjuk és készre pároljuk.
Tálaláskor a párolt káposztára rakjuk a kacsacombokat.
Készíthetünk mellé pecsenyelevet és valamilyen burgonya köretet is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr878174958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása