Hozzávalók:
A tésztához:
4 db tojás4 kanál cukor2 kanál liszt2 kanál kakaópor1 csipet sütőporKrém7 csapott evőkanál liszt7 evőkanál kristálycukor3 evőkanál kakaópor4 dl tej25 dkg margarinízlés szerint rum20 dkg magozott meggybefőtt10 dkg tortabevonó csokoládé.A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk,adunk hozzá egy kanál cukrot is.A lisztet,kakaót,sütőport és a maradék cukrot összekeverjük.A kemény tojáshabba belekeverjük a tojások sárgáját is és tovább verjük.Majd egy fakanállal beleforgatjuk a lisztes keveréket.Sima állagú tésztát keverünk,amit egy tortaformába öntünk és előmelegített sütőben 175 fokon megsütünk kb.18 perc alatt.A krémhez a lisztet, a cukrot, a kakaóport simára keverjük a tejjel.Sűrű krémet főzünk belőle.Közben a meggyet lecsepegtetjük.Amikor kihűlt, a margarint darabolva kavarjuk hozzá, majd rummal ízesíthetjük.A piskótára simítjuk a krémet és közé szórjuk a meggyet is.Ezután a hűtőbe rakjuk 2 órára,hogy megdermedjen és utána bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval. Háromszögekre vágva tálaljuk.