Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Az én Lúdláb tortám

2015. december 16. - privatchef

img_9331.JPG

Hozzávalók:

A tésztához: 

4 db tojás
4 kanál cukor
2 kanál liszt
2 kanál kakaópor
1 csipet sütőpor

Krém
7 csapott evőkanál liszt
7 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál kakaópor
4 dl tej
25 dkg margarin
ízlés szerint rum
20 dkg magozott meggybefőtt
10 dkg tortabevonó csokoládé.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk,adunk hozzá egy kanál cukrot is.
A lisztet,kakaót,sütőport és a maradék cukrot összekeverjük.A kemény tojáshabba belekeverjük a tojások sárgáját is és tovább verjük.Majd egy fakanállal beleforgatjuk a lisztes keveréket.Sima állagú tésztát keverünk,amit egy tortaformába öntünk és előmelegített sütőben 175 fokon megsütünk kb.18 perc alatt.
A krémhez a lisztet, a cukrot, a kakaóport simára keverjük a tejjel.
Sűrű krémet főzünk belőle.Közben a meggyet lecsepegtetjük.Amikor kihűlt, a margarint darabolva kavarjuk hozzá, majd rummal ízesíthetjük.
A piskótára simítjuk a krémet és közé szórjuk a meggyet is.Ezután a hűtőbe rakjuk 2 órára,hogy megdermedjen és utána bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval. Háromszögekre vágva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr828176256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása