Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Linzerkarika

2015. december 21. - privatchef

img_7930.JPG

 

Hozzávalók:

20 dkg porcukor,
40 dkg margarin,
60 dkg liszt,
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 üveg finom lekvár
A lisztben és porcukorban a hideg margarint elmorzsoljuk, majd az ízesítőket, a sütőport és a tojássárgáját hozzáadva tésztát gyúrunk, ügyelve arra, hogy a tészta nehogy kizsírosodjon, mert akkor sütés után kemény lesz.
Az elkészült tésztát rövid ideig hűtőben tároljuk a könnyebb alakíthatóság kedvéért.
A hűtőből kivéve kb. 3 mm-re nyújtjuk és lehetőségeinkhez mérten különböző alakúra formázzuk kiszúróval.
A kész formákat sütőlemezen, 180 Celsius fokon 10-12 perc alatt kisütjük.
Még lanygosan összeragasztjuk őket finom házi lekvárral.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr768187706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása