Hozzávalók:
20 dkg porcukor, 40 dkg margarin, 60 dkg liszt, 2 tojássárgája1 csomag vaníliás cukor1 citrom héja1 csomag sütőpor1 csipet só1 üveg finom lekvárA lisztben és porcukorban a hideg margarint elmorzsoljuk, majd az ízesítőket, a sütőport és a tojássárgáját hozzáadva tésztát gyúrunk, ügyelve arra, hogy a tészta nehogy kizsírosodjon, mert akkor sütés után kemény lesz. Az elkészült tésztát rövid ideig hűtőben tároljuk a könnyebb alakíthatóság kedvéért. A hűtőből kivéve kb. 3 mm-re nyújtjuk és lehetőségeinkhez mérten különböző alakúra formázzuk kiszúróval. A kész formákat sütőlemezen, 180 Celsius fokon 10-12 perc alatt kisütjük. Még lanygosan összeragasztjuk őket finom házi lekvárral.