Tejszínes gombás spagetti
Hozzávalók:40 dkg spagetti1 kk.só5 dkg vaj3 kanál olívaolaj1/2 fej vöröshagyma40 dkg gomba1 kanál liszt1 csipet só1 csipet bors3 dl tejszín1 szál friss bazsalikomnéhány szál friss snidlingEz egy nagyon gyorsan elkészíthető étel,így akár ebédre vagy vacsorára is gyorsan összedobhatjátok.Érdemes elmenteni a receptet!Rakjunk fel egy edénybe tészta főző vizet,ha forr a víz dobjuk bele a tésztát és egy kk.sót is.Főzzük fogkeményre a tésztát.Közben a hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.A gombát mossuk meg és vágjuk szeletekre.Használhatunk akár vargányát is.Az olívaolajat öntsük egy serpenyőbe és a vajjal együtt melegítsük fel,szórjuk rá a hagymát és pirítsuk meg,majd szórjuk rá a gombát és pároljuk meg.Szórjuk meg sóval és borssal.Ha a gomba megpárolódott,akkor szórjuk meg liszttel és kevés meleg vízzel engedjük fel és forraljuk ki.A fűszernövényeket vágjuk finomra és adjuk hozzá a mártáshoz,amibe szép lassan a tejszínt is keverjük bele.Forraljunk rajta egyet és keverjük bele a leszűrt tésztát.Nincs már dolgunk mit átforgatni a mártásban a tésztát és már tálalhatjuk is.Ha van otthon parmezánotok ,akkor nyugodtan szórjátok meg vele és egy pohár finom rizlinget is kínálhattok mellé.