Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Bólé friss gyümölcsökből

2015. november 29. - privatchef

  Hozzávalók:2 nagy narancs4 kockacukor4 mandarin1 nagy banán1 db kiwi1 grépfrút1 citrom20 dkg porcukor1 kiskanál konyak5 dl szénsavas narancslé3 dl meggylé1 l tonic A narancsokat megmossuk, majd a kockacukorral ledörzsöljük a héját. A narancsolajos cukrot bóléstálba rakjuk.…

Tovább

Keksztekercs

Kedvenc karácsonyi süteményeink

Hozzávalók a tésztához: 0,25 kg porcukor, 0,50 kg háztartási keksz, 10 dkg dió, 4 kanál kakaópor, 2 dl tej. Elkészítés: A kekszet a diót húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és a tejet. Az így nyert tésztát nyújtódeszkára tesszük /alá…

Tovább

Mézeskalácsházikó

Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

Hozzávalók:0,60 kg finom liszt0,25 kg méz0,10 kg porcukor0,10 kg margarin2 db tojás1 tk. szódabikarbóna1/2 dl tej1 citrom reszelt héja1 ek. mézessüteményfűszer vagy kávédarálón megdarált 10 szem szegfűszeg,15 szem ánizs,1 mk. fahéj a házikó összeállításához:20-25 dkg…

Tovább

Puncs szelet

Puncs szelet

  Hozzávalók:A piskótához: 10 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor. A töltelékhez: 20 dkg porcukor,10 dkg kakaópor, 10 dkg baracklekvár, 1 rúd vanília, 1 narancs reszelt héja, 1 dl főzőrum. A cukormázhoz: 1 citrom leve, 1-2 evőkanál rumos meggy leve, 25 dkg…

Tovább

Konyhai tippek,trükkök 3.

Házi mértékegységek átszámítása

      Házi mértékegységek átszámítása  1 evőkanál liszt............... 2 dkg1 csapott evőkanál liszt..... 1,5 dkg1 evőkanál búzadara.............2 dkg1 evőkanál zsemlemorzsa.......1,5 dkg1 tetejes evőkanál só...........2 dkg1 evőkanál cukor................2 dkg1…

Tovább
süti beállítások módosítása