Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Puncs szelet

Puncs szelet

2015. november 26. - privatchef

img_3650.jpg

 

Hozzávalók:
A piskótához: 10 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.
A töltelékhez: 20 dkg porcukor,10 dkg kakaópor, 10 dkg baracklekvár, 1 rúd vanília, 1 narancs reszelt héja, 1 dl főzőrum.
A cukormázhoz: 1 citrom leve, 1-2 evőkanál rumos meggy leve, 25 dkg porcukor.
A tojásokat szétválasztjuk. A piskótához a fehérjéből 5 dkg porcukorral kemény habot verünk.
A tojássárgáját habosra keverjük a maradék 5 dkg porcukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet, és sima masszává keverjük.
A tészta egyharmadát vajjal kikent, liszttel beszórt tortaformában kisütjük.                      
A tészta többi részét sütőpapírral bélelt tepsiben kb. ujjnyi vastagon elkenve megsütjük.
A tortaformában kisütött piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az alja és a teteje belső felét bekenjük baracklekvárral, majd a tetejét a bekent oldalával felfelé visszatesszük a tortaformába.
A külön sütött lapot kockára vágjuk.
A 20 dkg porcukrot 1 1/2 dl vízzel és a vaníliarúddal felforraljuk.
Hozzáöntjük a rumot, a vaníliarudat kidobjuk, és beleszórjuk a narancshéjat.
Ezzel a sziruppal meglocsoljuk az összevágott piskótát, óvatosan összekeverjük a kakaóval, majd az egész masszát rákenjük a tortaformába helyezett lapra.Majd ráhelyezzük a másik lapot.
Kicsit lenyomkodjuk, megfelelő nehezéket helyezünk rá, és legalább 2 óra hosszát állni hagyjuk.
A cukormázhoz a citrom levét és a rumos meggy levét kikeverjük a 25 dkg porcukorral.
A tortáról levesszük a tortakarikát, tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral, és bevonjuk a rózsaszínű cukormázzal.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr28115884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása