Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Keksztekercs

Kedvenc karácsonyi süteményeink

2015. november 29. - privatchef

img_0162.JPG

Hozzávalók a tésztához:

0,25 kg porcukor,

0,50 kg háztartási keksz,

10 dkg dió,

4 kanál kakaópor,

2 dl tej.

Elkészítés:

A kekszet a diót húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és a tejet.

Az így nyert tésztát nyújtódeszkára tesszük /alá zsírpapírt/ és kinyújtjuk téglalap alakúra és az előre elkészített krémmel megtöltjük.

 

KRÉM 

Hozzávalók:

10 dkg vaj,

20 dkg porcukor,

10 dkg kókuszreszelék,

3 kanál tej.

Elkészítés:

A vajat a porcukorral és a tejjel jól elkeverjük és hozzáadjuk a kókuszreszelék 3/4-ed részét, a többit meghagyjuk a tekercsre. A tészta kinyújtása előtt a zsírpapírt is meg kell szórni. A krémbe és a tésztába is lehet egy kis rumot tenni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr508123860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása